TIEDUSTELUT

Oulaisten kaupunki / Musiikkiviikot Puh. 044 479 3215
Lautatarhankatu 7B Sähköposti: musiikki@oulainen.fi
86300 Oulainen www.oulaistenmusiikkiviikot.fi

OULAISTEN MUSIIKKIVIIKKOJEN SUUNNITELUTOIMIKUNTA

Hallinnollinen johtaja Ville Metsäpelto, puh 044 479 3240
Taiteellinen johtaja Tapani Tirilä, puh 040 587 4531

OULAISTEN MUSIIKKIVIIKOT 30 VUOTTA

Finland Festivals-ketjuun kuuluvat Oulaisten 30. Musiikkiviikot käynnistyvät 30.10.2016 ja jatkuvat marraskuun 20. päivään asti. Viikot alkavat sopraano Soile Isokosken ja pianisti Ilkka Paanasen konsertilla. Soile Isokoski esiintyi myös ensimmäisillä Oulaisten Musiikkiviikoilla vuonna 1986.

Carl Orffin ”Carmina Burana” kuullaan Oulaisissa 17. marraskuuta, esiintyjinä Kaartin Soittokunta, Tapani Tirilän johtamat Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens, Naiskuoro Välke ja Oulaisten Nuorisokuoro sekä Marita Kaakisen johtama Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro Kokkolasta. Solisteina laulavat sopraano Kaisa Ranta, baritoni Ville Rusanen ja tenori Jere Martikainen. Teoksen johtaa Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen.

Carmina Burana-projektin konsertit jatkuvat 18.11. Kokkolassa, 21.11. Lahden Sibeliustalossa ja 22.11. Helsingin Musiikkitalossa. Lahden ja Helsingin konserteissa ovat mukana myös naiskuoro Philomela ja mieskuoro Akademiska Sångföreningen. Tenorisoolon laulaa näissä konserteissa Aki Alamikkotervo. Projekti toteutetaan Puolustusvoimien, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen, Oulaisten Musiikkiviikkojen ja Keski-Pohjanmaan Konservatorion yhteistyönä.

Oulaistelaislähtöinen viulisti Antti Tikkanen tuo Meta4-jousikvartettinsa Musiikkiviikoille. Mukana on myös sveitsiläisen klarinetisti Reto Bieri. Konsertissa kuullaan mm. Johannes Brahmsin klarinettikvintetto op. 115, jonka sama kokoonpano levyttää Sveitsissä Oulaisten konsertin jälkeen.

Alttoviulisti Hanna Pakkala, pianisti Johanna Tilus sekä valokuva- ja sarjakuvataiteilija Jukka Tilus yhdistelevät kuvaa ja musiikkia konsertissa, joka on otsikoitu Flow My Tears.

Jouhikon maaginen sointi yhdistettynä nykyaikaiseen bluesiin on koettavissa Pekko Käpin & K.H.H.L:n konsertissa. Myös vastikään Emma-palkitut Antti Tuisku ja JVG tuovat oman osaamisensa Oulaisiin, samoin viihdemaailman kiintotähti Paula Koivuniemi. Jazzin genreä edustavat Jukka Perko ja Iiro Rantala.

Viikkojen ohjelmassa on perinteiseen tapaan Oulaisten Ammattiopiston valmistama kulinaristinen Makuja ja musiikkia -ilta. Teemana on Irlanti ja musiikista vastaavat haapavetinen Ryyppymäki String Band ja Oulaisten Nuorisokuoron lauluyhtye.

Ensi adventtina käyttöön otettavien virsikirjan lisävihkojen sävelmiin tutustutaan yhteislauluillassa, jossa taustatukena ovat paikalliset kuorot. Viikot päättyvät Lasten iltapäivään, jossa Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri ja 100-henkinen Oulaisten Lapsikuoro ovat tähtinä ”Iloisissa laulukarnevaaleissa”.

Musiikkiviikkojen yleisötavoite on 3 500 kuulijaa. Viikkoja on valmistellut suunnittelutoimikunta hallinnollisena johtajanaan sivistys- ja kulttuurijohtaja Ville Metsäpelto ja taiteellisena johtajanaan musiikkineuvos Tapani Tirilä.