TIEDUSTELUT

Oulaisten kaupunki / Musiikkiviikot Puh. 044 479 3239 / 044 479 3215
Lautatarhankatu 7B Sähköposti: musiikki@oulainen.fi; tuula.aitto-oja@oulainen.fi
86300 Oulainen www.oulaistenmusiikkiviikot.fi

OULAISTEN MUSIIKKIVIIKKOJEN SUUNNITELUTOIMIKUNTA

Hallinnollinen johtaja Ari Sarpola, puh 044 479 3240
Taiteellinen johtaja Tapani Tirilä, puh 040 587 4531

Kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja, puh. 044 479 3239

OULAISTEN MUSIIKKIVIIKOT SUOMEN 100-VUOTISJUHLAVUONNA 2017

Finland Festivals-ketjuun kuuluvat Oulaisten 31. Musiikkiviikot käynnistyvät 29.10.2017 ja jatkuvat marraskuun 19. päivään asti. Viikot alkavat Singet Ensemble-yhtyeen  ja kontratenori Teppo Lampelan konsertilla, jossa heitä säestää vanhan musiikin yhtye.

Oulaisten uusi uimahalli otettiin käyttöön elokuussa 2017 ja musiikkiviikkojen aikaan siellä toteutetaan vedenalainen kokonaistaideteos LIFE AQUATIC, jonka toteuttajina ovat Petri Kuljuntausta, Kristiina Ljokkoi sekä Tuomas Toivonen ja Jarno Tikka.

Suomalaisten elämään virret ovat liittyneet läheisesti kautta aikojen. Niiden avulla on rukoiltu, kiitetty, haettu lohtua, voimaa tai yhteisyyttä. Musiikkiviikkojen virsi-illassa lauletaan yhdessä itsenäisyytemme ajan virsisävelmiä ja niistä kertomassa on kirkkomusiikin emeritusprofessori Reijo Pajamo. Pyhäinpäivän aikaan sijoittuu myös nuoren suomalaisen urkuvirtuoosin Pétur Sakarin konsertti kirkossa.

Folk- ja kansanmusiikki ovat lähellä suomalaisten sydäntä, ja niistä saadaan nauttia puolalaisen Joanna Slowinskan & Archipelagon konsertissa sekä suomalaisista huippumuusikoista koostuvassa Lakkautettu kylä-konsertissa, jossa kuullaan muun muassa haitari-trancea ja sota-ajan suosikkisävelmiä.

Viihdemaailman kiintotähtien, Finnhittien kuninkaiden – Danny, Frederik ja Tapani Kansa, lisäksi musiikkiviikot saavat vieraakseen Elastisen. Angelika Klas, Maria Lund, Pentti Hietanen ja Tomi Metsäketo yhdessä Jukka Nykäsen johtaman 10-henkisen orkesterin kanssa tarjoavat viihdekonsertissa monipuolisen musiikkielämyksen.

Oulaistelaislähtöinen viulisti Antti Tikkanen yhdessä vaimonsa Minna Pensolan ja pianisti Marko Hilpon kanssa luo tunnelmaa isänpäivän kahvikonserttiin. Sellisti Jussi Makkonen yhdessä pianisti Nazig Azezianin kanssa kokoaa kokonaisvaltaisen elämyksen Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan musiikin, videoiden, lavastuksen, äänten ja valojen keinoin.

Viikkojen ohjelmassa on perinteiseen tapaan Oulaisten Ammattiopiston valmistama kulinaristinen Makuja ja musiikkia -ilta, nyt suomalaiseen tapaan. Iltaa sävyttävät Ryyppymäki String Bandin esittämä kansanmusiikki sekä puhallin- ja harmonikkamusiikki.

Lasten konsertin vieraana on Pikku Papun orkesteri, jonka kanssa lavalle nousee myös Oulaisten suuri lapsikuoro.

Viikot päättyvät oulaistelaislähtöisten veljesten Juho ja Tomi Punkerin yhteiskonserttiin, jonka ohjelmistossa on myös huomioitu Suomen juhlavuosi. Säestäjänä heillä on Tuula Hällström.

Musiikkiviikkojen yleisötavoite on 3 500 kuulijaa. Viikkoja on valmistellut suunnittelutoimikunta hallinnollisena johtajanaan sivistys- ja kulttuurijohtaja Ari Sarpola ja taiteellisena johtajanaan musiikkineuvos Tapani Tirilä.