Ohjelma

su 29.10.2017 klo 18, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

PUHDAS ARMO

Singet Ensemble, kontratenori Teppo Lampela ja vanhan musiikin yhtye 

Jannika Lahin, viulu
Marjo Kangasluoma,viulu
Pietari Majuri, alttoviulu
Jenni Myllylä, alttoviulu
Maria Saari, sello
Niina Ylikulju, urut
Juha Sorvisto, Martti Luther
Ruusa Saarinen, valokuvat

Reformaation 500-juhlavuoden Puhdas Armo-konsertin teokset ovat kaikki Bachin suvun säveltäjämestareilta. Martti Luther pääsee ääneen perheelleen ja ystävilleen kirjoittamiensa koskettavien kirjeiden kautta. Bachien vokaaliteokset, yleisökoraalit ja Lutherin suuri suru tyttärensä kuolemasta sekä niitä reflektoiva valokuvataide kommentoivat toisiaan visuaalisessa draamakonsertissa. Konsertin johtaa kontratenori ja vanhan musiikin spesialisti Teppo Lampela, jonka poikkeuksellisen kaunista lauluinstrumenttia kuullaan myös soolona.

Singet Ensemble on vuonna 2015 perustettu renesanssi- ja barokkimusiikkiin perehtynyt yhtye, jonka 12 laulajaa ovat kaikki musiikin ammattilaisia tai pitkälle edenneitä harrastajia Kala- ja Pyhäjokilaaksoista.

Liput 20,- / 15 ,-

 

to 2.11.2017 klo 19, Uimahalli Lähde, Uimarinkatu  2

LIFE AQUATIC – vedenalainen kokonaistaideteos

Petri Kuljuntausta, äänimaisemat ja musiikki; Kristiina Ljokkoi, kuvataiteilija; Jarno Tikka, musiikki; Eero Erkamo, valot

Eri taiteenmuotoja kokeellisesti yhdistävä audiovisuaalinen Life Aquatic – teoskokonaisuus nostaa tuntemattoman vedenalaisen maailman ainutlaatuisesti taiteen ja kokemuksen keskiöön. Kokonaistaideteoksessa tarkastellaan meren alaista elämää ääni- ja veistostaiteen ja musiikin lähtökohdista käsin.

Uimapuvun lisäksi voit ottaa oman snorkkelin ja kylpytakin mukaan!

Liput 15,- (sisältä uimalipun)

pe 3.11.2017 klo 19, Oulaisten kirkko, Oulaistenkatu 57

ITSENÄISYYTEMME AJAN VIRRET

emeritusprofessori Reijo Pajamo, juonto

Virret ovat liittyneet läheisesti suomalaisten elämään. Kautta itsenäisyysaikamme niiden avulla on rukoiltu, kiitetty, haettu lohtua, voimaa tai yhteisyyttä. Juhlavuoteemme liittyen Musiikkiviikkojen virsi-illassa saamme kaikki yhdessä laulaa historiamme eri aikojen virsisävelmiä ja niistä on kertomassa illan juontaja emeritusprofessori Reijo Pajamo, joka toimi ennen eläköitymistään kirkkomusiikin professorina Sibelius-Akatemiassa. Hän on tutkinut erityisesti suomalaista veisuu- ja lauluperinnettä ja kirjoittanut teoksia joululauluista, koululauluista, maakuntalauluista ja suomalaisesta virsilauluperinteestä sekä Karjalan musiikkielämästä.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulaisten seurakunnan kanssa.

Vapaa pääsy.

su 5.11.2017 klo 15, Oulaisten kirkko, Oulaistenkatu 57

URKUVIRTUOOSI PÉTUR SAKARI

Yksi viime vuosien kirkkaimmista kansainväliseksi soitinsolistiksi nousseista suomalaisista taiteilijoista on urkuvirtuoosi 25-vuotias Pétur Sakari, joka piti ensikonserttinsa jo 13-vuotiaana. Sibelius-Akatemiassa ja Pariisissa opiskellut urkutaiteilija on herättänyt persoonallisilla konserteillaan suuresti huomiota niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Jo pitkään kansainvälistä uraa tehnyt urkuri Kalevi Kiviniemi on ollut hänelle merkittävä tukija ja tiennäyttäjä. Erityisen läheistä hänelle on ranskalainen urkumusiikin tulkinta ja uuden musiikin esittäminen. Hän on monilahjakkuus, mitä kuvastaa mm. se, että hän tällä hetkellä opiskelee kaiken ohessa myös lentäjäksi. Pariisin Notre Damen kirkon urut ovat pauhanneet vastikään Pétur Sakarin soittamana.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulaisten seurakunnan kanssa.

Liput 15,-

ti 7.11.2017 klo 19, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

JOANNA SLOWIŃSKA ja yhtye

Joanna Slowińska, laulu, viulu, puolalainen perinnerumpu; Stanislaw Slowiński, viulu, sämpläys; Jan Slowiński, viulu, laulu; Michal Jurkiewicz, koskettimet, alttoviulu, laulu; Zbigniew Szwajdych, trumpetti; Justyn Malodobry, basso, kontrabasso; Adam Stepniowski, rummut, perkussiot; Rafal Fórmaniak, videotaide

Puolalainen moninkertaisesti palkittu äänitaituri Joanna Slowińska on maailmanlaajuisesti rakastettu ja arvostettu, ja häntä pidetään yhtenä vaikuttavimmista etnisen ja kansanmusiikin äänistä. Archipelago-konsertissa Slowińska johdattaa kuulijat niin uuden sävelletyn musiikin kuin ikiaikaisen puolalaisen ja slaavilaisen perinteen äärelle. Intensiivinen konsertti on kuin jännittävä kertomus, jossa kohtaavat primitiivinen energia, akustiset ja elektoriniset soundit  sekä rituaaliset kansanperinteen tarinat ja nykylyriikan nyanssit.

Liput 20,- / 15,-

ke 8.11.2017 klo 19, yläkoulun musiikkiluokka, Oulaistenkatu 58

LAKKAUTETTU KYLÄ

Anne-Maria Kivimäki, notka- ja 5-rivinen haitari, laulu; Piia Kleemola, viulu, laulu; Ville Leinonen, kitara, laulu ja lyömäsoittimet; Silja Palomäki, klarinetti ja laulu; Ville Rauhala, kontrabasso; Petri Seppälä, trumpetti; Meri Tiitola, harmooni ja laulu; Timo Väänänen, leukakantele ja pyngyr; Jari-Jukka Nippala, äänitekninen toteutus; Pauli Hokkanen,  projisointi

Muusikko ja säveltäjä Anne-Mari Kivimäki on koonnut Lakkautettu kylä-konserttiin ainutlaatuisen kahdeksan henkisen orkesterin. Musiikki kulkee valokuvaprojisoinnin kanssa yhtä matkaa 1900-luvun alun kuvitteellisista karjalaisista Suistamon illatsuista tämän päivän valokuvakonserttiin. Konsertissa kuullaan haitari-trancea, sota-ajan suosikkisävelmiä ja karjalan kielistä arkistomateriaalia. Musiikin ja arkistokuvien sekä Hanna Koikkalaisen ottamien valokuvien myötä sukelletaan Suistamoon, pohditaan evakkoutta, sota-aikaa, kodin jättämistä ja nykytodellisuutta pienessä venäläisessä kylässä.

Konsertin alkukuvana esitetään Tommi Kainulaisen ohjaama ja Anne-Mari Kivimäen säveltämä palkittu lyhytelokuva Sijaton sielu. Elokuvan ääninauha on livesäestetty. Elokuva sai innovaatiopalkinnon Filmzeitkaufbeuren-festivaalilla Saksassa ja valittiin Womex-maailmanmusiikkitapahtuman showcaseen vuonna 2015. Lakkautettu kylä-albumi on valittu vuoden 2015 kansanmusiikkilevyksi ja se oli myös EtnoEmma-ehdokkaana vuonna 2016.

Liput 20,-

to 9.11.2017 klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

ELASTINEN

Suomen positiivisimmaksi henkilöksi vuonna 2013 valittu Elastinen on monipuolinen hiphop-artisti ja musiikkituottaja sekä viihdealan rautainen ammattilainen. Ennen soolouraansa hiphop-bändi Fintelligensistä tunnettu mies nousi koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012 The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana. Elastinen on julkaissut viisi soololevyä ja toimii perustamansa Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana. Elastinen on myös ääninäytellyt animaatioelokuvissa.

Liput 25,-

pe 10.11.2017 klo 19 yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

SINUN OMASI – suuri viihdekonsertti

Angelika Klas; Maria Lund; Pentti Hietanen; Tomi Metsäketo; 10-henkinen orkesteri kapellimestarina Jukka Nykänen; Jukka Rintala, puvut ja lavastus

Suuren viihdekonsertin esiintyjät tarjoavat monipuolisen musiikkielämyksen suomalaisten rakastamasta musiikista. Ohjelmistossa on ikivihreitä klassikoita, tangoja, operetti- sekä musikaalisävelmiä ja lattarimeiningeissäkin käväistään. Suomen juhlavuoden kunniaksi konsertissa on vahudikas osio suomalaisia kansanlauluja. Muotitaiteilija Jukka Rintala on suunnitellut konsertin upean lavastuksen ja puvustuksen.

Liput 32,-

su 12.11.2017 klo 15, seurakuntakoti, Oulaistenkatu 59

RAKASTETUIMMAT VIULUSÄVELLYKSET

Isänpäivän kahvikonsertti

Minna Pensola, viulu; Antti Tikkanen, viulu; Marko Hilpo, piano

Oulaisten Musiikkiviikkojen vakiovieraat, oulaistelaislähtöinen viulisti Antti Tikkanen ja hänen puolisonsa viulisti Minna Pensola loihtivat kuultavaksi rakastetuimpia viulusävellyksiä. Niitä ovat mm. Niccolo Paganinin kapriisit, Fritz Kreislerin säveltämä musiikki tai Carmen-Fantasia (Bizet-Waxman). Ohjelmistoa ryyditetään taiteilijoiden tarinoilla säveltäjistä, teoksista ja tietenkin viulisteista itsestään.

Liput 25,- (sisältää kahvit)

ke 15.11.2017 klo 19, Juho Oksan koulun sali, Kaarikatu 3

SIBELIUS INSPIRATION

Jussi Makkonen, sello ja juonnot; Nazig Azezian, piano; Aira Vehaskari, multimedia

Konsertti on kokonaisvaltainen elämys, jossa sukelletaan Suomen kansallissäveltäjää Jean Sibeliusta inspiroineeseen maailmaan musiikin, videoiden, lavastuksen. äänten ja valojen keinoin.

Arvostettu sellisti Jussi Makkonen on esittänyt Sibeliusta sadoille tuhansille kuulijoille konserteissaan eri puolilla maailmaa ja konsertoinut Suomessa ja ulkomailla useiden suomalaisten eturivin pianistien kanssa. Vuodesta 2013 alkaen hän on tehnyt säännöllisesti yhteistyötä pianotaiteilija Nazig Azezianin kanssa.

Nazig Azezian on esiintynyt aktiivisesti soolo- ja liedpianistina sekä soittanut kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa konserttisarjoissa ja festivaaleilla.

Liput 20,- / 15,-

to 16.11.2017  klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

FINNHITTIEN KUNINKAAT – Danny, Frederik ja Tapani Kansa

Vuonna 2016 ensimmäiselle kiertueelle yhdessä lähteneet iskelmälaulajat ovat vuosikymmenten varrella tulleet tutuksi kaikille suomalaisille monien ikivihreiksi muodostuneiden kappaleidensa myötä.

Liput 30,-

pe 17.11.2017 klo 19, Oulaisten Ammattiopiston ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö, Oulaistenkatu 7

MAKUJA JA MUSIIKKIA SUOMALAISEEN TAPAAN

Juhlavuoteemme liittyen kulinaristiset nautinnot koostuvat tänä vuonna eri puolilta Suomea peräisin olevista perinneruuista. Haapaveden Ryyppymäki String Bandin esittämä kansanmusiikki sekä puhallin- ja harmonikkamusiikki sävyttävät iltaa.

Liput 50,-

la 18.11.2017 klo 16, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

PIKKU PAPUN ORKESTERI ja Oulaisten Suuri Lapsikuoro

Pikku Papun orkesterin muusikot kohtasiva t toisensa Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilla vuonna 2012. Liisa Kallion luoman Pikku Papu -kilpikonnan musiikilliseen maailmaan yleisö houkutellaan mukaan laulujen ja leikkien kautta. Konserttiohjelmistossa käsitellään elämän koko kirjoa niin ystävyydestä kuin ilon ja kiukun tuntemuksista Soili Perkiön sävellysten kautta. Kaiken ikäisille sopiva konsertti leikittelee eri tyylilajeilla johdatellen kuulijansa Pikku Papun ja ystäviensä hilpeään maailmaan.

Oulaisten Musiikkiviikoilla Pikku Papun orkesterin kanssa lavalle nousee Oulaisten Suuri Lapsikuoro.

Liput 10,-

su 19.11.2017 klo 15, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

TARINOITA 100-VUOTIAASTA SUOMESTA

Juho Punkeri, tenori; Tomi Punkeri, baritoni; Tuula Hällström, piano

Musiikkiviikkojen päätöskonsertissa esiintyvät oulaistelaislähtöiset veljekset Juho ja Tomi Punkeri säestäjänään  lied- ja kamarimusiikkiin erikoistunut diplomipianisti Tuula Hällström. Tenori Juho Punkeri on kunnostautunut erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Baritoni Tomi Punkeri on esiintynyt menestyksellisesti mm. oopperan Abrahamin pidot pääroolissa. Tämänkin konsertin ohjelmistossa on huomioitu Suomen juhlavuosi.

Liput 20,-/15,-

 

 

 

Esiintyjä Aika Paikka Liput