Ohjelma

su 28.10.2018 klo 19.30, kirkko, Oulaistenkatu 59

BAROKKIKONSERTTI

Barocco Boreale ja Risto Nordell

Marika Holmqvist, viulu ja alttoviulu; Anna-Leena Kangas; alttoviulu; Kreeta-Maria Kentala, viulu; Jouko Mansnerus, alttoviulu; Hanna Pakkala, alttoviulu; Tea Polso, cembalo ja urut; Maria Pulakka, viulu; Lauri Pulakka, sello ja viola da camba; Merja Pyrhönen, viulu ja alttoviulu; Julius Pyrhönen, violone; Siiri Virkkala, viulu ja alttoviulu

Keski-Pohjanmaan oma barokkiyhtye Barocco Boreale soittaa konsertissaan hollantilaisen kreivi Unico Wilhelm van Wassenaerin upeita ja värikkäitä jousikonserttoja. Ylen musiikkitoimittaja Risto Nordell avaa juonnoissaan tämän tuntemattomaksi jääneen mestarisäveltäjän elämää ja siihen liittyviä mysteerejä sekä kertoo barokin ajan musiikista.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulaisten seurakunnan kanssa.

Ohjelma 20,-

 

to 1.11.2018 klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

CLUB FOR FIVE

Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi

Konsertissa kuullaan yhtyeen tuotantoa vuosien varrelta.

Liput 30,-

 

pe 2.11.2018 klo 19, Kinokulma, Asemakatu 1

ELOKUVAMUSIIKKIA

Vincent Courtois trio Bandes Originales (Ranska)

Vincent Courtois, sello; Robin Fincker, tenorisaksofoni, klarinetti; Daniel Erdmann, tenorisaksofoni

Bandes Originales tarttuu uudestaan kymmenen elokuvan musiikkeihin, joita kaikkia yhdistää niiden säveltäjien harvinainen kyky luoda yksinkertaisia, mutta väkevän kertojavoiman omaavia sävelmiä, jotka kiinnittyvät kuvaan, valoon, käsikirjoitukseen ja näyttelijöihin.

Liput 20,- / 15,-

 

su 4.11.2018 klo 13, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Gabriel Fauré; REQUIEM

Yksi aikamme suosituimmista Requiem-teoksista (sielunmessuista), ranskalaisen Gabriel Faurén (1845-1924) Requiem, sai ensiesityksensä Pariisissa v. 1900. Säveltäjälle kuolema oli ystävällinen vapauttaja, jota hän halusi suorastaan ylistää lempeällä ja valoa huokuvalla messullaan. Lohduttavat, koruttoman kauniit melodiat ovat antaneet tälle Requiemille enkelimäisen luonteen. Messua on kutsuttu jopa nimellä ”kuoleman kehtolaulu”.

Nyt tämä Faurén teos kuullaan Oulaisten Musiikkiviikkojen yhteydessä. Teoksen johtaa Tapani Tirilä ja sen esittävät hänen valmentamansa kolme menestynyttä kuoroa, Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens sekä Sinikka Ala-Leppilammen valmentama, erityisesti Oulussa esitettyjen isojen teosten jousikokoonpano Oulunsalo Ensemble. Urkurina toimii urkuvirtuoosi Elias Niemelä. Solisteina laulavat Tomi Punkeri, mm. vuosi sitten menestyksellisesti Jukka Linkolan Abrahamin pidot-oopperassa esiintynyt baritoni sekä monia lyyrisiä sooloja aikojen kuluessa esittänyt sopraano Anu Mattila.

Liput 20,-

 

su 4.11.2018 klo 18, Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska

Gabriel Fauré; REQUIEM

Yksi aikamme suosituimmista Requiem-teoksista (sielunmessuista), ranskalaisen Gabriel Faurén (1845-1924) Requiem, sai ensiesityksensä Pariisissa v. 1900. Säveltäjälle kuolema oli ystävällinen vapauttaja, jota hän halusi suorastaan ylistää lempeällä ja valoa huokuvalla messullaan. Lohduttavat, koruttoman kauniit melodiat ovat antaneet tälle Requiemille enkelimäisen luonteen. Messua on kutsuttu jopa nimellä ”kuoleman kehtolaulu”.

Nyt tämä Faurén teos kuullaan Oulaisten Musiikkiviikkojen järjestämänä myös Ylivieskassa. Teoksen johtaa Tapani Tirilä ja sen esittävät hänen valmentamansa kolme menestynyttä kuoroa, Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens sekä Sinikka Ala-Leppilammen valmentama, erityisesti Oulussa esitettyjen isojen teosten jousikokoonpano Oulunsalo Ensemble. Urkurina toimii urkuvirtuoosi Elias Niemelä. Solisteina laulavat Tomi Punkeri, mm. vuosi sitten menestyksellisesti Jukka Linkolan Abrahamin pidot-oopperassa esiintynyt baritoni sekä monia lyyrisiä sooloja aikojen kuluessa esittänyt sopraano Anu Mattila.

Liput 20,-

 

ti 6.11.2018 klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

LEIBLIED

RIMPPAREMMIN tanssijat Atte Herd, Ulla Väätäinen, Laura Kallas-Herd, Anni Pilhjärta, Henri Haakana ja Valtteri Valo

Leibliedin runollinen nimi merkitsee vapaasti suomennettuna kehon laulua. Teoksen vuosiksi vaiettuun aiheeseen tarttui virolaislähtöinen koreografi Urmas Poolamets, joka toimii taiteellisena johtajana turkulaisessa Aurinkobaletissa.

Vuosina 1941-1944 Saksan armeijan joukot olivat asettautuneet Lappiin. He toimivat ystävällismielisessä maassa kohteliaasti ja vaalivat yhteiseloa paikallisten kanssa. Asiat olivat Lapissa hyvin: saksalaisten myötä sekä kaupankäynti että kulttuurinen ja sosiaalinen elämä vilkastuivat ankeiden sotavuosien jälkeen.

Leiblied avaa aikaikkunan tuohon vuosikymmenten takaiseen Lappiin. Iskelmämusiikin soidessa nuoret naiset ja saksalaiset sotilaat vaihtavat katseita, jotka paljastavat kiihkeän odotuksen elämästä ja rakkaudesta. Yhdessä viihtyvät ihmiset eivät kaipaa yhteistä kieltä ilonpitoon. Heidän välillensä muodostuu aitoa ystävyyttä ja syttyy tosi rakkautta. Elämä on riemukkaan kiehtovaa ja vakaata, vaikka toisaalla käydään taisteluja.

Me tiedämme, miten tuo kaikki päättyi. Kun käskynanto tapahtui, iloinen yhteiselo sai dramaattisen lopetuksen – ystävyys ja rakkaus päätettiin muiden toimesta.

 

Liput 20,- / 15,-

 

 

ke 7.11.2018 klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

ELLINOORA

Ellinoora on samaan aikaan sekä ajassa kiinni oleva että ajaton biisinkirjoittaja, jolta löytyy useita näkökulmia nuoren ihmisen elämään.

Debyyttialbumi Villi lapsi myi platinaa ja sai ylistystä monelta eri suunnalta – vuonna 2017 Ellinoora sai neljä Emma-ehdokkuutta sekä palkittiin Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden artisti – ja Vuoden biisi –palkinnoilla

Liput 20,-

 

pe 9.11.2018 klo 19, Oulaisten Ammattiopiston ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö, Oulaistenkatu 7

MAKUJA JA MUSIIKKIA LAPPILAISEEN TAPAAN

Illan musiikkina saamelaismusiikkia.

Liput 50,-

 

la 10.11.2018 klo 17, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

JOKILAAKSOJEN MUSIIKKIOPISTON 50-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Juhlakonsertissa kuullaan monityylinen kattaus musiikkiopiston entisten ja nykyisten oppilaiden sekä opettajien esityksiä erilaisissa kokoonpanoissa, sooloesityksistä ja yhtyeistä suurorkesteriin. Konsertissa kantaesitetään musiikkiopiston opettajien, Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen, säveltämä yhteissävellys “Jubileum”, jonka kokoonpanossa esiintyy noin 50 muusikkoa ja 50 henkinen kuoro sekä JMO:n sävellysoppilaan Rosa Smedin orkesterisävellys “Jane Doe”.

Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Vuonna 1968 perustettu Jokilaaksojen musiikkiopisto toimii seitsemällä eri paikkakunnalla: Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi ja Merijärvi.

www.jmo.fi

 

su 11.11.2018 klo 15, seurakuntakoti, Oulaistenkatu 59

ISÄNPÄIVÄN KAHVIKONSERTTI

 

Isänpäivän kahvikonsertissa kuullaan monipuolisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoille. Lavalle astelee joukko Jokilaaksojen musiikkiopiston opettajia, duo- ja triokokoonpanoissa. Musiikkiviikot toteuttaa konsertin yhdessä Jokilaaksojen kamarimusiikkiyhdistyksen kanssa.

Liput 25,- (sisältää kahvit)

 

ma 12.11.2018 klo 18, yläkoulun musiikkiluokka, Oulaistenkatu 58

KELLOHELMAT HEILAHTAA.. – yhteislauluilta

Tuttuja kaikkien tuntemia iskelmiä 1950- ja 1960-luvuilta. Yhteislauluillan vetäjinä Janne Lindgren, harmonikka ja Mauno Nevala, juonto.

 

Vapaa pääsy

 

to 15.11.2018  klo 19, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

JUHA TAPIO

Liput 35,-

 

 

la 17.11.2018 klo 16, yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

HIIULIHEI – lastenkonsertti

Solisteina mm. Satu Sopanen, Pentti Rasinkangas ja juontajana Katti Matikainen. Kuusi muusikkoa ja mukana myös Oulaisten Suuri Lapsikuoro.

Ikimuistoisia lastenlauluja Mikki Hiirestä nykypäivään.

 

Liput 10,-

 

su 18.11.2018 klo 16, Merkuriussali, Kosteenkatu 1

SUURET SUOMALAISET – Toivo Kuula ja Oskar Merikanto

Juha Kotilainen, baritoni ja Jouni Somero, piano

Konsertin ohjelmassa tämän vuoden juhlasäveltäjien Oskar Merikannon ja Toivo Kuulan lauluja sekä pianokappaleita.

Liput 25,-/20,-

 

 

 

Esiintyjä Aika Paikka Liput