Ohjelma

Esiintyjä Aika Paikka Liput
Soile Isokoski ja Ilkka Paananen Sunnuntai 30.10. klo 15.00 Merkuriussali 30 euroa
JVG Tiistai 1.11. klo 19.00 Yläkoulun sali 20 euroa
Kamarimusiikkia huipulta Reto Bieri, klarinetti ja Meta4 Torstai 3.11. klo 19.00 Merkuriussali Normaalihintainen 25 e / eläkeläiset,
työttöm.,opiskelijat ja lapset 15 e
Makuja ja musiikkia irlantilaiseen tyyliin Perjantai 4.11. klo 19.00 Oulaisten Ammattiopiston ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö 50 euroa
Uudet virret – yhteislaulutilaisuus Sunnuntai 6.11. klo 18.00 Oulaisten kirkko Vapaa pääsy
Pekko Käppi & K.H.H.L Tiistai 8.11. klo 19.00 Yläkoulun musiikkiluokka 20 euroa
Antti Tuisku Keskiviikko 9.11 klo 19.00 Yläkoulun sali 25 euroa (LOPPUUNMYYTY)
Paula Koivuniemi Perjantai 11.11 klo 19.00 Yläkoulun sali 32 euroa
Jukka Perko & Iiro Rantala -jazzkonsertti Maanantai 14.11. klo 19.00 Merkuriussali Normaalihintainen 25
e / eläk.,tyött.,opisk. ja lapset 15 e
Flow My Tears – traagista rakkautta Tiistai 15.11. klo 19.00 Yläkoulun musiikkiluokka Normaalihintainen 20
e / eläk., tyött., opisk. ja lapset 15 e
CARL ORFF: CARMINA BURANA,

kohtalon oikkuja, keväistä kohinaa, hillitöntä riehaa ja rakkauden mieletöntä voimaa

Torstai 17.11. klo 19.00

Perjantai 18.11. klo 19.00

Yläkoulun liikuntasali

Snellman-sali, Kokkola

Normaalihintainen 25 e / eläk., tyött., opisk. ja
lapset 20 e
Iloiset laulukarnevaalit
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri sekä Oulaisten suuri lapsikuoro
Lauantai 19.11. klo 16.00 Yläkoulun sali OP Oulainen tarjoaa
Oulainen 150 vuotta ja Musiikkiviikot 30 vuotta

Juhlagaala: Jenni Ahlsved, Tomi Punkeri, Antti Tikkanen, Johanna Tilus, Katja Küttner, Oulaisten Nuorisokuoro, Oulaisten Puhallinorkesteri ja Soihtulan Sähikäiset.

 Sunnuntaina 20.11. klo 15.00 Merkuriussali Vapaaliput haettavissa lipunmyyntipisteestä

(Penttilän talo)

Soile Isokoski ja Ilkka Paananen
Soile Isokoski ja Ilkka Paananen

Vuoden 1987 alussa Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut voittanutta sopraano Soile Isokoskea kuultiin samana keväänä ensi kerran järjestetyillä Oulaisten Musiikkiviikoilla. Sittemmin maailmanmaineeseen kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla noussut Isokoski avaa hienolla tavalla musiikkiviikkojen 30-vuotisjuhlavuoden konserttitarjonnan. Soile Isokoskea säestää pianisti Ilkka Paananen, joka on luonut omaa uraansa arvostettuna pianosolistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.


Sunnuntai 30.10. klo 15.00
Merkuriussali

JVG
JVG

Suomalaisen rap-musiikin tämän hetken suosituin parivaljakko palkittiin maaliskuussa 2016 Emma-gaalassa Vuoden yhtyeenä. Yhtyeellä oli entuudestaan kolme Emma-pystiä ja kaksikon albumeita on tähän mennessä myyty yli 80 000 kappaletta. Viime vuoden heinäkuussa julkaistu Tarkenee -single on ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka on yltänyt 10 miljoonaan striimaukseen. JVG:n toukokuussa 2016 julkaistu uusin single, Hehkuu, pomppasi Spotifyssa Suomen TOP 50-listan ykköspaikalle.


Tiistai 1.11. klo 19.00
Yläkoulun sali

Kamarimusiikkia huipulta Reto Bieri, klarinetti ja Meta4
Kamarimusiikkia huipulta Reto Bieri, klarinetti ja Meta4

Kamarimusiikkia kansainväliseltä huipulta kuullaan konsertissa, jossa esiintyvät sveitsiläinen, ympäri maailmaa solistina esiintynyt klarinetisti Reto Bieri ja Meta4, yksi Suomen menestyneimpiä jousikvartetteja. Konsertissa esitetään mm. Johannes Brahmsin klarinettikvinteton op. 115, jonka Meta4 ja Reto Bieri levyttävät Sveitsissä pian musiikkiviikkojen jälkeen.


Torstai 3.11. klo 19.00
Merkuriussali

Makuja ja musiikkia irlantilaiseen tyyliin
Makuja ja musiikkia irlantilaiseen tyyliin


Loppuunmyyty

Illan ohjelmassa lomittuvat Oulaisten Ammattiopiston tarjoamat kulinaristiset nautinnot ja irlantilainen musiikki. Estradilla ovat Ryyppymäki String Band Timo Hannulan johdolla ja Oulaisten Nuorisokuoron lauluyhtye.


Perjantai 4.11. klo 19.00
Oulaisten Ammattiopiston ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö

Uudet virret yhteislaulutilaisuus
Uudet virret yhteislaulutilaisuus

Kirkolliskokous hyväksyi viime vuonna lisävihkot sekä suomen- että ruotsinkieliseen virsikirjaan. Mukaan otettiin niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin kansainvälisiä sävelmiä ja uusia sävellyksiä. Musiikkiviikoilla yleisö pääsee yhdessä paikallisten kuorojen kanssa laulumaan uusia virsiä ja hengellisiä lauluja. Rovasti Jouko Lauriala johdattelee kuulijat

illan teemaan ja tunnelmaan tilaisuudessa, jonka yhteistyökumppanina on seurakunta.


Sunnuntai 6.11. klo 18.00
Oulaisten kirkko

Pekko Käppi & K.H.H.L
Pekko Käppi & K.H.H.L

Pekko Käppi & K.H.H.L tarjoilee Oulaisten musiikkiviikoilla elämyksen, jossa jouhikkojen maaginen sointi yhdistyy nykyaikaiseen bluesiin. Väkevät laulut ja otteessaan pitävä poljento vie kuulijan vangitsevalle musiikkimatkalle. Pekko Käppi on usein nimetty ehdokkaaksi niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin musiikkipalkintoihin.

Artistitapaaminen ja soitinesittely Penttilän talolla (os. Putilankatu 1) keikan jälkeen, n. klo 20.30 alkaen.


Tiistai 8.11. klo 19.00
Yläkoulun musiikkiluokka

Antti Tuisku
Antti Tuisku

Peto on irti -kiertueellaan saleja täyttänyt Antti Tuisku esiintyy Oulaisten musiikkiviikoilla.

Kun osaa laulaa, tanssia ja rakentaa näyttävän shown niin kuin Antti Tuisku, ei kenellekään tule yllätyksenä Emma-palkinnot eikä neljännesmiljoona myytyä levyä.


Keskiviikko 9.11. klo 19.00
Yläkoulun sali

Paula Koivuniemi
Paula Koivuniemi

Suomalaisen viihdemaailman kiintotähtiin ja suomalaisten suosikkilaulajiin jo 1960-luvulta alkaen kuulunutta Paula Koivuniemeä kuullaan kymmenen vuoden tauon jälkeen musiikkiviikoilla. Luvassa on täysipainoinen konsertti, jossa keskeisessä osassa ovat Koivuniemen kestohitit ja laulajan vahva lavakarisma. Koivuniemi on saanut urallaan 13 kultalevyä sekä yhden platina- ja tuplaplatinalevyn.


Perjantai 11.11. klo 19.00
Yläkoulun sali

Jukka Perko & Iiro Rantala -jazzkonsertti
Jukka Perko & Iiro Rantala -jazzkonsertti

Maamme valovoimaisimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko ja pianisti Iiro Rantala julkaisivat runsas vuosi sitten ensimmäisen yhteisen albumin It Takes Two to Tango. Albumi sai innostuneen vastaanoton ja duo on konsertoinut sittenmin ahkerasti eri puolilla maata. Kahden ansioituneen artistin musisointia värittävät kummankin omaleimainen ilmaisu ja esitysten intensiivinen sävy. Duon konserteissa 1 + 1 onkin vähintään kolme.


Maanantai 14.11. klo 19.00
Merkuriussali

Flow My Tears - traagista rakkautta
Flow My Tears - traagista rakkautta

Hanna Pakkala, alttoviulu
Johanna Tilus, cembalo ja piano
Jukka Tilus, visualisaatio

Traagisen rakkauden myytti on kiehtonut taiteilijoita halki vuosisatojen, minkä ympärille

tämän konsertin ohjelma rakentuu. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sooloalttoviulisti Hanna Pakkala ja Jokilaaksojen Musiikkiopiston pianonsoiton lehtori Johanna Tilus tulkitsevat konserttikokonaisuuden, jossa kuullaan Prokofjevin Romeo ja Julia, Wagner-Lisztin Isolden lemmenkuolo, Dowlandin renessanssilauluja, Brittenin Lachrymae sekä Biberin Passacaglia. Konserttia elävöittävät Jukka Tiluksen valokuvat.


Tiistai 15.11. klo 19.00
Yläkoulun musiikkiluokka

CARL ORFF: CARMINA BURANA
CARL ORFF: CARMINA BURANA

Kaartin Soittokunta, Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens, Naiskuoro Välke, Oulaisten Nuorisokuoro, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro
Solistit: Kaisa Ranta, sopraano; Ville Rusanen, baritoni ja Niall Chorell, tenori
Johtaja: Puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Jyrki Koskinen
Kuorojen valmennus: Tapani Tirilä ja Marita Kaakinen

Puolustusvoimien, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja Oulaisten Musiikkiviikkojen kesken toteutetaan nyt jo toistamiseen suuri musiikkiprojekti, jossa on mukana 170 esiintyjää. Yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Konservatorion kanssa järjestettävän Kokkolan konsertin jälkeen teos esitetään myös Sibeliustalossa Lahdessa ja Helsingin Musiikkitalossa.


Torstai 17.11. klo 19.00
Yläkoulun liikuntasali

Perjantai 18.11. klo 19.00
Snellman-sali, Kokkola

Iloiset laulukarnevaalit
Iloiset laulukarnevaalit

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri
sekä Oulaisten suuri lapsikuoro

OP Oulainen tarjoaa 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä tämän vuoden musiikkiviikkojen lasten konsertin. Konsertin tähtenä on ihastuttava Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri. Laadukasta lastenmusiikkia tarjoileva kokoonpano on palkittu kahdesti vuoden lastenlevy —palkinnolla, Satu Sopanen on vastaanottanut lastenmusiikin edistämisestä Hyvätuuli-patsaan, ja aiemmin hänet on palkittu myös Larin Paraske —palkinnolla.


Lauantai 19.11. klo 16.00
Yläkoulun sali

Oulainen 150 vuotta ja Musiikkiviikot 30 vuotta JUHLAGAALA
Oulainen 150 vuotta ja Musiikkiviikot 30 vuotta JUHLAGAALA

Juhlagaala: Jenni Ahlsved, Tomi Punkeri, Antti Tikkanen, Johanna Tilus, Katja Küttner, Oulaisten Nuorisokuoro, Oulaisten Puhallinorkesteri ja Soihtulan Sähikäiset.

Musiikkiviikot päättää juhlagaala, jolla juhlistetaan niin 30 vuotta täyttäviä Oulaisten Musiikkiviikkoja kuin 150-vuotiasta kaupunkiakin. Sen ohjelma koostuu Oulaisista kotoisin olevien tai täällä asuvien taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien esityksistä. Musiikkiohjelmisto polveilee klassisesta poppiin ja jazziin esiintyjinä pop-jazzlaulaja Jenni Ahlsved, baritoni Tomi Punkeri, viulisti Antti Tikkanen, pianisti Johanna Tilus sekä Oulaisten Nuorisokuoro ja Oulaisten Puhallinorkesteri. Soihtulan 'Sähikäiset' tanssii ja näyttelijä Katja Küttner esittää runoilija Anna Elina Isoaron tekstejä. Gaalan juontaa koulunjohtaja emeritus Mauno Nevala.


Sunnuntaina 20.11. klo 15.00
Merkuriussali